OSMAN ULUBAŞ KİMDİR?

OSMAN ULUBAŞ KİMDİR?

25.06.2022 557

        1934 yılında Kayseri'nin eski adıyla Cürcürler Mahallesi'nde doğdu. Babası Mehmet Bey, annesi Fatma Hanım'dır. Dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğudur. Üçüncü sınıfta okumakta iken babası tarafından çok sevdiği güvercinleri kesildi. Sebebi de Osman Ulubaş'ın dam kenarlarında tehlikeli  yerlerde gezinerek kuşlarla haşır neşir olmasıydı. Bu durum okulu ve okumayı çok seven Osman ULUBAŞ'ın okulu terk etmesine neden oldu. Bu, aynı zamanda ileride büyük bir sanayici olacak Osman ULUBAŞ'ın çalışma hayatının başlangıcı oldu. Babası Bakırcı Mehmet Ağa'nın yanında çıraklık yapmaya başladı. Çıraklık dönemini müteakip Sarı Döküm Tesisini açtı, sonrasında meyve presi imalatına geçti. Vatani görevini yapmakta iken annesi Fatma Hanım'ı kaybetti. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Hayriye Hanım'la evlendi. Ulubaş Fabrikasını kurdu. Aynı zamanda Termo Düdüklü Tencere Fabrikasına ortak oldu. Artık, yolu açıktı. Ağabeyinden ayrılıp ağır sanayiye el atarak YUVAM Fabrikasını kurdu. Çalışkanlığı, azmi ve milliyetçiliği onu Yuvam Şirketler Grubu sahibi yaptı.


       Osman ULUBAŞ,  prensip ve ilkeleri ile öne çıktı. Çalışma hayatı boyunca işçisinden önce işyerinde hazır bulunacak kadar çalışkan; bir damla suyu boşa akıtmayacak, bir dilim ekmeği çöpe atmayacak kadar tasarruf sahibi; bir kibrit çöpünü yerde bırakmayacak kadar çevreci; Kıbrıs Barış Harekatı sırasında tüm mal varlığı ve çocukları ile ordunun emrine girmek için resmen başvuruda bulunacak kadar vatansever; eğitime, hayır kurumlarına ve güvenlik güçlerine maddi yardım yapmada limit gözetmeyecek kadar cömert bir insandır.


       Öğrenimini yarıda bırakması, içinde bir yara olarak kaldı. Ancak eğitim aşkı hiç bitmedi. Bir konuşmasında: "Ben okuyamadım ama bugün yaptırdığım okullardaki öğrencilerle okuyorum ve o mutluluğu yaşıyorum. Ölene kadar da hayır işlerine devam edeceğim." diyordu. Ülke kalkınmasının eğitimle olacağına inandığından kazancını vatanı ve milleti için eğitim yolunda harcamaya karar verdi. Hedeflediği bu yolda sırasıyla Osman Ulubaş Camisini, Osman Ulubaş İlköğretim Okulu'nu, Osman Ulubaş Anaokulunu ve Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'ni yaptırdı. 


             Hayatı boyunca eğitime ve hayır kurumlarına katkı vermeye devam edecek olan Osman ULUBAŞ'ın ufkunda yeni projeler bulunmaktadır.

       Son derece mütevazı bir kişiliğe sahip olan ULUBAŞ, evli ve dört çocuk babasıdır.


            Sayın Osman ULUBAŞ' a sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyoruz.

28-06-2022